HYGIËNE NORM VLAREM II VOLKSGEZONDHEID

Privé Sauna Palace is steeds perfect in regel met de hygiëne norm Vlarem II voor de volksgezondheid.

Onze jacuzzi en zwembad voldoen aan de Vlarem II normen inzake volksgezondheid en worden door een geaccrediteerd laboratorium maandelijks op onaangekondigde tijdstippen gecontroleerd. Deze rapporten hangen uit in het onthaal en zijn reeds 10 jaar perfect. Een gewone jacuzzi, daarentegen, opstaand model(niet ingebouwd), is niet geschikt om de zuiverheid van het water te garanderen en voldoet niet aan de normen voor publieke uitbating.

De 2 jacuzzi’s van Sauna Palace zijn voorzien van een zuiveringssysteem dat voldoet aan deze wettelijke normen voor publieke uitbating. Vanuit een ondergronds reservoir van 20.000 liter circuleert het water 24 uur op 24 via een diepbedfilter van 2 meter hoogte met wit quartszand naar de jacuzzi’s. Elke 6 minuten komt er 1.500 liter gezuiverd water de jacuzzi’s in en loopt via de overloop terug naar het ondergronds reservoir. Dit circulerend water passeert het analyse-systeem dat de PH-waarde en de vrije chloorwaarde controleert en automatisch 2 doseerpompen aanstuurt om deze waarden constant op peil te houden. Dit wil zeggen dat de jacuzzi 10 maal per uur volledig gezuiverd wordt.

De 2 zwembaden van Sauna-Palace zijn tevens voorzien van een zuiveringssysteem dat voldoet aan deze wettelijke normen voor publieke uitbating. Het water van de zwembaden heeft een omlooptijd van 4 uur en circuleert 24 uur op 24 via de filter. Dit circulerend water passeert het analyse-systeem dat de PH-waarde en de vrije chloorwaarde controleert en automatisch 2 doseerpompen aanstuurt om deze waarden constant op peil te houden. Dit wil zeggen dat het volledige zwembadwater 6x per dag gezuiverd wordt.

De douches en de vloer worden dagelijks gereinigd met dettol.